Sedlácká pochoutka od Pepíka

Potřebné ingredience
Brambory, kuřecí maso (ale může být i krůtí nebo vepřové), 0,5 l vývaru (slepičí, zeleninový bujón), 1x plechovka fozolových lusků, sůl, anglická slanina
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výhoda tohoto receptu, stačí jen malý kousek masa.
Postup přípravy
Dopředu si připravte bujón buď uvařit v hrnci podle návodu, nebo rozpustit v hrníčku a doředit do půl litru.
Nakrájené brambory, fazolové lusky dejte do pekáče a trošku posolte.
Někdy jsou v plechovce dlouhé lusky - tyto pokrájejte.
Anglickou slaninu + masíčko nakrájejte na kostičky a orestujte.
Restuji bez oleje, protože anglická pustí, ale pokud ne, tak samozřejmě přidejte trochu oleje. Masíčko před tím můžete trošku popepřit- kdo má rád.
Orestované maso přidejte do pekáče k bramborům. Vše zalijte vývarem a promíchejte. Dejte do předehřáté trouby (200-180 ). Duste asi 1 - 1,5h až je vše měkké a vývar se vypeče. Já ho tam ale trochu nechávám, protože máme šťavičku rádi. Dáváme si to s tatarkou.
Vyzkušejte třeba zachutná i Vám.
Mi bašta chutná i za studena.
Potřebné množství surovin se odvíjí podle množství hotového jídla. U nás už dáváme dvě plechovky fazolek a litr vývaru.
Dobrou chuť.

Nakrájené brambory a fazolky dáme do pekáče a trošku osolíme

dopředu si připravíme vývar

anglickou a masíčko si orestujeme a pak přidáme do pekáče

vše zalijeme připraveným vývarem a promícháme

S alobalem jsem to teď zkusila poprvé a bylo to rychlejší. Alobal jsem sundala až vše bylo měkké, vývar se už pak rychle vypekl

hotové papání
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé